X

Де в Києві небезпечно їздити

На ремонт дорог выделено 113 миллиардов гривен. Часть из этих средств пойдет на дороги Киева

Два трильйони гривень і 59 років безперервного ремонту! Саме стільки відділяє Україну від нормально відремонтованих доріг. Незважаючи на досить утопічні показники, 2020 рік може стати в цьому сенсі переломним, адже замість 25 мільярдів гривень на будівництво доріг як в 2019, в 2020 виділили 113 мільярдів! Щоправда, цього має вистачити на чималу кількість кілометрів – 6500. Наскільки якісно буде проведена робота – невідомо. Наразі зрозуміло тільки те, що найбільше цих грошей потребують Черкаська, Миколаївська, Луганська і Донецька області.

Аварійний стан доріг передусім позначається на кількості ДТП і смертності в їх результаті. Може здатися, що це більше актуально для регіонів або заміських трас, але журналісти видання Сегодня на практиці з’ясували, що столичні дороги в цьому плані нітрохи не безпечніші.

Візьмемо до прикладу вул. Бережанську неподалік Оболоні. Вона буквально вся покрита дірами в асфальті. І незважаючи на те, що це далеко не центральна вулиця міста, щодня вона пропускає величезні потоки транспорту. Але їхати тут швидше 20 км/год не виходить. Інакше можна як мінімум пошкодити покришки.

Популярний останнім часом на новинних ресурсах Шулявський шляхопровід (який нині радше звичайний міст, ніж шляхопровід) теж не відрізняється якістю покриття. Поганий асфальт, величезні стики і люки, що стирчать. Чи варто уточнювати, що на такому асфальті легко пошкодити якщо не колесо, то підвіску. Схожа ситуація і з дорогою вздовж швидкісного трамвая. Там немає  люків, але виступів і ям вистачає. Тут не можна їхати в одній смузі. Постійно доводиться кидатися в різні боки, щоб не в’їхати куди-небудь.

Враховуючи все сказане, залишається тільки надія на те, що всі ці 113 мільярдів справді підуть на дороги. А частина з них добереться до Києва і буде використана саме для ремонту. В іншому разі ми зможемо їздити Києвом хіба що на квадроциклах.