X

Гелендваген тепер частина Maybach і AMG (і навпаки)

Mercedes создал новое бизнес-подразделение

Німецький виробник має намір провести масштабну реструктуризацію, в рамках якої з’явиться дві окремі компанії – Daimler Truck і Mercedes-Benz. За словами генерального директора Ола Калленіуса, це дасть змогу збільшити прибутковість і підвищити продуктивність підрозділів.

Процедура поділу вже розпочалась і завершиться у вересні 2021 року. У свою чергу Mercedes-Benz вирішив створити ще одну бізнес-групу, до якої увійдуть суббренди AMG, Maybach і G-Class. Очолить новостворений підрозділ Філіп Шимер, який наразі є босом AMG. Усі подробиці виробник оприлюднить у рамках Мюнхенського автосалону у вересні.

Калленіус стверджує, що різниця інтересів учасників нової групи (спорт, розкіш і, власне, позашляховик Гелендваген) піде їй на користь. По-перше, вдасться заощадити на маркетингу та управлінні, а по-друге – бренди швидше зможуть перейти на електротягу, оскільки не буде довгих дебатів серед керівництва.

Читайте також:
На дорогах появился мощный электромобиль Mercedes от AMG

Так, згідно з планами концерну, в 2022 році AMG представить свою першу електрифіковану модель. Йдеться про гіперкар One з гібридною установкою, запозиченою з перегонів F1. Maybach також розпочне розробку нового електрокара, який виведе бренд на новий рівень. І, звичайно, суббренд G-Class зі своїм повністю електричним Гелендвагеном.