X

General Motors представив новий автопілот

Система Ultra Cruise работает в 95% сценариев вождения

Американський автомобільний концерн General Motors анонсував нову систему автономного керування UltraCruise. Фактично, йдеться про поліпшену версію нинішнього автопілоту Super Cruise, який використовують марки Cadillac і Chevrolet, що належать GM. У серійних моделях концерну новий автопілот з’явиться в 2023 році, при цьому відмовлятися від актуальної версії не планують.

Ultra Cruise планують встановлювати на преміальні автомобілі, Super Cruise — на масові. Впровадження нової системи почнуть із Cadillac. Головна її перевага — здатність самостійно керувати автомобілем в 95% випадків. Працює автопілот на основі даних, одержуваних від системи камер, датчиків і лідара. Інформація, що надходить від них, обробляється обчислювальною платформою з п’ятьма нанометровими чипами.

Від актуальної версії новий автопілот відрізняється здатністю розрізняти сигнали світлофора, їхати за заданим маршрутом, стежити за швидкісними обмеженнями і тримати дистанцію до  транспортного засобу, що йде попереду. Крім того Ultra Cruise під силу повертати і міняти смугу. При цьому і те, і інше він може робити як самостійно, так і на вимогу. Ще одним плюсом стане самостійна парковка.

З водієм новий автопілот буде спілкуватися через дисплей. На ньому час від часу будуть з’являтися текстові повідомлення. Наприклад, прохання взяти керування на себе або підказки щодо часу руху або вибору маршруту.

Читайте також:
На що здатні нові електромотори General Motors

Нова система працюватиме на 3,2 млн кілометрів доріг Канади та США. При цьому водії зможуть почуватися комфортно не тільки на автомагістралях, а й на сільських дорогах.