X

General Motors вирішив судитися з Ford — компанії не поділили назву

GM требует от Ford изменить название автопилота

Навесні цього року компанія Ford представила власну систему автономного водіння, яка отримала назву BlueCruise і може запропонувати другий рівень автономності. У ній використовується комбінація високотехнологічних камер і радіолокаційного обладнання. Ford порівнює цю систему з автопілотом Tesla.

Першими доступ до цієї системи мали отримати власники Mustang Mach-E і Ford F-150. Трирічна підписка обійшлася б у 600 доларів. Однак плани порушив концерн General Motors, керівництво якого подало в суд на Ford. Річ у тім, що американський автогігант порахував, що назва системи автопілота занадто перегукується з їхнім фірмовим Super Cruise.

Спочатку GM намагався в особистому порядку домовитися з представниками “Блакитного Овалу”, але ті відмовилися перейменовувати нову систему. Своє рішення Ford пояснив тим, що претензії General Motors безпідставні та легковажні, адже приставка “круїз” використовується багатьма компаніями і досі не викликала ні в кого питань. Наприклад, Smart Cruise Control (Hyundai), Autocruise (ZF), IQ-Cruise (Traxen), SmartCruise (Bendix), Robocruise (RoboCars) і Active Cruise Control (BMW).

Читайте також:
Автопілот на моделях Volkswagen буде доступний у форматі платної передплати

Однак ці доводи не задовольнили опонента Форд і він подав до суду на захист своєї торговельної марки. Тепер GM просить не тільки провести ребрендинг і заборонити використовувати назву BlueCruise, а й відшкодувати збиток. Ford при цьому продовжує відстоювати свою думку. Чим закінчиться історія — покаже час.