X

General Motors йде з Росії

Американский концерн увольняет сотрудников российского офиса и прекращает поставки автомобилей и запчастей

General Motors ухвалив рішення повністю згорнути свою діяльність у Росії. Цей крок став реакцією концерну на заборону поставок автомобілів американського виробництва на російський ринок, введений урядом США 11 березня 2022 року. Як повідомляється, офіційні дилери вже повідомлені про припинення поставок автомобілів і автозапчастин, а співробітники російського офісу готуються стати безробітними.

Згортати бізнес в Росії General Motors почала ще в 2015 році. Тоді ринок залишив Opel, було припинено локальне виробництво автомобілів Chevrolet і згорнуто всі перспективні проєкти. У 2019 році концерн продав свою частку в СП “GM-АВТОВАЗ”, а у 2020 році продав Hyundai свій останній російський актив — законсервований завод під Санкт-Петербургом.

ARCHIV – Eine US-Flagge weht vor der Zentrale des US-Automobilkonzerns General Motors (GM) in Detroit über dem Logo des Unternehmens (Archivfoto vom 19.11.2008). Am Donnerstag (18.11.2010) kehrt der Konzern zurück an die Börse. Foto: Jeff Kowalsky dpa +++(c) dpa – Bildfunk+++

До початку 2022 року General Motors був представлений на ринку Росії “американськими” моделями Chevrolet і Cadillac. Також росіянам пропонували ліцензійні “бюджетні” легковики з Узбекистану та Казахстану. Наразі їх поставки зупинені.

Читайте також:
Renault вивчає можливість передачі частки в АвтоВАЗі

У 2021 році на росіяни зареєстрували 5767 нових автомобілів Chevrolet (зокрема, продукцію UzAuto) і 2251 автомобіль Cadillac. Частка концерну в загальних продажах нових автомобілів становила 0,5%.