X

Гібридний Kia Sportage випробували «лосиним тестом»: результат показали на відео

Журналісти іспанського видання km77.com провели випробування кросовера Kia Sportage із гібридною силовою установкою. На жаль, автомобіль не зміг показати відмінний результат у популярному «лосиному тесті».

Спочатку він пройшов тест на слалом. Смугу перешкод Kia Sportage PHEV подолав за 24 секунди. Це один із найгірших результатів у класі. Потім його випробували на стійкість та маневреність на дорозі. Але і тут все пройшло недостатньо гладко.

Випробування вважається пройденим, якщо автомобіль маневрував між перешкодами на швидкості 77 км/год та більше. При цьому популярний кросовер Kia зміг показати гарний результат лише на швидкість 71 км/год. В решті спроб проїхати імпровізовану смугу перешкод він не зміг.

Читайте також:
Tesla Model 3 показала бездоганний результат на «лосиному тесті» (відео)

На думку експертів, Sportage PHEV виявився надто важким через гібридну установку, що й не дало йому вільно маневрувати між конусами. Зазначимо, що оснащений цей кросовер 1,6-літровим двигуном та електромотором, які сумарно видають 261 к.с. потужності та 349 Нм крутного моменту. Взутий тестовий екземпляр був у шини Michelin Primacy 4 (235/50 R19).