X

Гібридний ліфтбек Toyota Prius названо найкращим легковим автомобілем Північної Америки 2024 року

Ford Super Duty и Kia EV9 победили в своих категориях

Журі щорічного конкурсу «Північноамериканський автомобіль та вантажівка року» (North American Car of the Year, NACTOY) назвало лауреатів 2024 року. Долю претендентів вирішували 50 автомобільних журналістів із США та Канади.

Кращим легковим автомобілем став гібридний ліфтбек Toyota Prius, включаючи гібрид Prius Prime, що заряджається. Його безпосередніми конкурентами на останньому етапі конкурсу були Honda Accord одинадцятого покоління та електроседан lonig 6.

Окрім традиційної для Toyota Prius п’ятого покоління економічності, журі вперше відзначило дизайн екстер’єру. Також обійти конкурентів допоміг збільшений до 60 км запас ходу на електротязі плагін-гібридної версії Prius Prime.

У категорії «Найкращий пікап» перемога дісталася Ford Super Duty, якому вдалося обійти Chevrolet Colorado та Silverado EV. Журі відзначило простоту використання, вантажопідйомність та тягові можливості пікапа. Почасти, цим Ford Super Duty п’ятого покоління завдячує новим моторам.

Найкращим кросовером 2024 року названо Kia EV9. Також на перемогу у цій категорії претендували Genesis Electrified GV70 та Hyundai Kona/Kona EV. Журі оцінило естетичну «неелектромобільну» зовнішність та найдоступніший цінник серед трирядних електромобілів.

Читайте також:
Екзотичні пікапи Ford та Chevrolet – ексклюзив із Бразилії (фото)

Минулого року переможцями NACTOY стали Acura Integra, Kia EV6 та Ford F-150.