X

Керівник Укравтодору попрощався зі своєю посадою

На плановом заседании Кабмина, 1 июня по собственному желанию был уволен Андрей Батищев, возглавляющий Укравтодор с осени 2015 года.

Андрій Батищев очолив Державне агентство автомобільних доріг України 7 жовтня 2015 року та пропрацював на цій посаді 137 днів. Що ж йому вдалося зробити за цей час? Найсуттєвішим досягненням стало значне збільшення фінансування ремонту українських автодоріг. У 2016 році лише за основною програмою кошторис Держагентства зріс майже вдвічі, порівняно з минулим роком – до 6,5 млрд грн.

Оприлюднено фантастичну суму, необхідну на ремонт автодоріг в Україні

«Звісно це невелика сума порівняно з тією, якої потребують наші дороги: для відновлення лише опорної мережі українських доріг необхідно мати щорічне постійне і ритмічне фінансування в розмірі 50-100 мільярдів гривень. Але це, безперечно, крок у правильному напрямку», – зазначив Батищев.

Кампанія з ремонту доріг в Україні може провалитися

На його переконання, виправити ситуацію з фінансуванням галузі можливо лише за умови створення Дорожнього фонду, який акумулюватиме всі кошти з цільових джерел фінансування. «Я сподіваюся, що цього року депутати все-таки зрозуміють важливість ухвалення цих законопроектів і галузь, нарешті, матиме можливість розпоряджатися цільовими коштами», – зазначив екс-глава відомства.