X

Головний конкурент Tesla заявив, що не має наміру воювати з Ілоном Маском

Останнім часом весь світ затамував подих перед виходом найочікуванішого електрокара нашого часу від компанії Lucid Motors. Автомобіль під назвою Air всі називають вбивцею Tesla через його фантастичні показники і характеристики, проте в самій компанії так зовсім не вважають. Седан має надійти у виробництво вже у 2021 році завдяки величезним інвестиціям розміром у мільярд доларів з Близького Сходу, але, за словами генерального директора компанії, знищувати електрокари Ілона Маска він зовсім не планує.

Пітер Роулінсон, який, до речі, був віце-президентом в Tesla до свого переходу в Lucid Motors, чітко дав зрозуміти наміри компанії в одному з останніх інтерв’ю. “Будь ласка, не називайте нас вбивцею Tesla. Світ великий і в ньому точно вистачить місця для процвітання обох компаній”, — сказав він. “Це порівняння, безумовно, може жити, адже на сьогодні Tesla є абсолютним лідером у виробництві електромобілів”, — додав Роулінсон. Після цього Пітер остаточно розставив всі крапки над і, заявивши, що основним конкурентом Lucid Air є навіть не Tesla Model S, А Mercedes-Benz S-Class.

“Ми почали будівництво нашого заводу наприкінці минулого року, і майже повністю завершили його приблизно минулого тижня. Якщо це не рекордний час, то, принаймні, це наближений до нього результат”, — говорить директор. Тільки-но завод буде завершено, компанія приступить до створення перших дослідних зразків, які, як очікується, з’являться у продажу до кінця 2020 року. Роулінсон також зазначив, що Седан Air матиме архітектуру 900 Вольт, що навіть більше, ніж Porsche Taycan, який на сьогодні є єдиним 800-вольтовим електрокаром на ринку.