X

Главу Volkswagen Group відправили у відставку — в чому причина

Концерн Volkswagen Group провів екстрену заміну головного виконавчого директора. Герберта Дісса, який раніше обіймав цю посаду, відправили у відставку.

Таке рішення обґрунтували тим, що колишній керівник допустив затримки в розробці програмного забезпечення, що в свою чергу призвело до серйозного відтермінування випуску нових моделей електромобілів марок Porsche, Audi і Bentley. Також це позначилося на своєчасному дебюті наступних представників сімейства VW ID.

До того ж в компанії відзначили той факт, що через незлагоджені дії Дісса власникам електрокарів Volkswagen доводилося звертатися до дилерів, щоб оновити програмне забезпечення. Хоча це мало проходити через бездротову мережу. Крім того, колишній керівник концерну дуже жорстко поводився з підлеглими, що призвело до втрати найкращих кадрів і систематичних конфліктів з профспілками.

Читайте також:
Volkswagen підготував оновлення для популярного в Україні кросовера

Незважаючи на те, що Дісса відсторонили від роботи зараз, фактично він залишить посаду 1 вересня цього року. Новим головним виконавчим директором Volkswagen Group стане Олівер Блюм, який наразі є генеральним директором бренду Porsche.