X

Гнів розмитнення: на відео показали знищення дорогих автомобілів

Их раздавили экскаватором перед камерами ведущих телеканалов страны

Україна – не єдина країна, в якій існують величезні проблеми з нерозмитненими автомобілями. Така сама доля і у Філіппін, але на відміну від нас вони вже давно знайшли дієвий аргумент, яким і заохочують своїх громадян до легалізації транспортних засобів. В іншому разі машини конфіскуються і утилізуються. Причому спостерігати за знищенням може будь-хто просто біля екрана телевізора.

Річ у тім, що найдорожчі автомобілі знищують екскаватором “на публіку”, транслюючи на місцевому телебаченні. Такий суворий метод Філіппіни застосовують з 2017 року. Так постановив президент Родріго Дутерте.

Цього разу було утилізовано 21 автомобіль загальною вартістю понад 1 мільйон доларів. Найяскравішими екземплярами виявилися Bentley Flying Spur, McLaren 620R і Porsche 911 Carrera. Крім того, видно Mercedes-Benz SLK і Lotus Elise.

Всі ці автомобілі були ввезені в країну з порушенням митного законодавства. Як зазначається, за один тільки нерозмитнений Mclaren бюджет країни не отримав близько 300 000 доларів податків.

Читайте також:
Маленька несправність призвела до знищення найвеличнішої Ferrari в історії