X

Рік російської агресії проти України: дайджест важливих подій перших днів війни

Минув рік з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Для українців ранок 24 лютого став фатальним. Багато хто прокинувся від звуків вибухів і вперше у своєму житті почув сигнал тривоги.

Паніка, страх, розгубленість та нерозуміння, що робити далі. І це далеко не повний список тих почуттів, які відчували українці у перші дні війни. У пошуку інформації вони активно скролили новинні ЗМІ та різні соцмережі. Автоцентр також змістив вектор і почав висвітлювати головні новини, які б допомогли жителям нашої країни в такий складний час.

Ми писали про те, що МВС попросило українців відключити у телефонах геолокацію, щоб загарбники не могли визначити місцезнаходження наших людей по накопиченню мобільного трафіку. Також говорили, як правильно проїжджати блокпости, які документи потрібні тим, хто зібрався виїжджати своєю машиною за кордон, та багато іншого.

Вже з перших днів війни жителі регіонів, де вели активні бойові дії, почали допомагати нашим захисникам. Вони не лише вказували на місця скупчення особового складу противника і техніки, а й самі знищували їх. Наприклад, мешканка Харківської області підпалила зенітно-ракетну установку «Оса».

Наші бійці також проявили себе як наймужніші. Вони з перших хвилин боїв показали ворогові, що просто так не віддадуть жодного клаптика української землі. За першу добу було знищено кілька сотень окупантів та десятки одиниць техніки. А ті машини, що вціліли у битвах, переходили на службу ЗСУ. Як, наприклад, бронеавтомобіль «Тайфун-К».

Ще з перших днів війни в Україні організувався потужний волонтерський рух. Активісти, різні компанії та просто небайдужі жителі країни постачали на фронт все найнеобхідніше, закриваючи базові потреби наших військових. Виробники передавали техніку. Серед них «АвтоКрАЗ», який віддав броньовики «Спартан» та «Шрек».

Війна ще не закінчилася, але ми однозначно вистоїть і переможемо! За цей рік ми стали сильнішими і зможемо подолати всі труднощі. Жодним окупантам не вдасться зламати український дух. Тільки рішучість та сила. Все буде Україна!