X

Голлівудський актор засвітився на 100-річному Bentley за 10 мільйонів доларів

Кабриолет оказался копией легендарного Bentley 4½ Litre Blower

Актор Джейсон Момоа, відомий за фільмами «Конан-варвар», «Гра престолів», «Аквамен» та «Зоряна брама: Атлантида», проїхався Південною Каліфорнією на вінтажному кабріолеті Bentley 4½ Litre Blower. З 1927 по 1931 рік британська компанія Bentley Motors виготовила 55 таких автомобілів.Наразі він коштує не менше 10 мільйонів доларів.

Але кабріолет Момоа — це рестомод вартістю 300 тисяч доларів. Як раніше писав таблоїд The Daily Mail, він був побудований у 1952 році. Подібні автомобілі на шасі Bentley Mark VI виробляє британська компанія Racing Green Engineering. Для рестомодів використовують 5,7-літровий рядний восьмициліндровий двигун Bentley B80.

Чи займалася виготовленням автомобіля Момоа ця компанія не відомо, але виглядає він вражаюче. Кузов кабріолету забарвлений у колір British Racing Green. М’який складаний верх чорного кольору. Салон оздоблений зеленою шкірою.

У жовтні 2021 року Момоа на цьому ж автомобілі помітили у Лондона, де він просував свій на той час останній фільм «Дюна». Праворульний кабріолет чудово вписався у транспортний потік британської столиці. Акторові навіть довелося трохи постояти у пробці.

Оригінальний Bentley 4½ Litre Blower комплектувався 4,4-літровим рядним чотирициліндровим бензиновим двигуном з механічним нагнітачем Рутса. Максимальна потужність агрегату — 175 к.с. при 3500 об/хв. Зі стандартним кузовом автомобіль розганявся до 150 км/год, а в гоночному налаштуванні — до 190 км/год. У 1929 році автомобіль укомплектували компресорним мотором, розробленим інженером Амхерстом Віллієрсом. У стандартній версії він видавав 175 к.с., а у форсованому гоночному варіанті — 250 к.с.

Читайте також:
Кросовер-лімузин від Bentley: представлена нова Bentayga (фото)