X

Гоночний електромобіль Tesla Model S розганяється до сотні за 2 секунди

В новом чемпионате Electric GT пилоты будут соревноваться исключительно на Tesla Model S.

У Великій Британії представлено гоночний електромобіль Tesla Model S. Його створено для спеціальної гоночної серії Electric GT, що стартує вже цього року.

В основі спорткара лежить найпотужніша Tesla Model S P100D. Якщо у серійної моделі реальна потужність двох електромоторів обмежена можливостями батареї, то тут цей ліміт зняли.

Результат – 780 к.с. і 995 Нм крутильного моменту. Гоночна Тесла розганяється до 100 км/год за 2,1, а максимальна швидкість, як і раніше, обмежена 250 км/год.

Крім того, Tesla Model S полегшили приблизно на 500 кг, що також сприяє поліпшенню динаміки та керованості. Доопрацьовано і аеродинаміку: спорткар Tesla отримав карбоновий передній спліттер і заднє антикрило.

Нагадаємо, чемпіонат Electric GT у 2017 році охоплюватиме сім етапів, які відбудуться на відомих гоночних трасах. Підтверджені автодроми Нюрбургринг, Ешторіл, Барселона і Поль Рікар. Кожен Гран-прі передбачає денні і нічні перегони тривалістю 60 км кожні.

Свою участь у Electric GT підтвердили 10 команд. Кожна з них виставить по дві машини, тобто в пелотоні буде 20 електромобілів Tesla Model S.