X

Грустно и смешно: УАЗ Патриот отправился на рынок США по цене пикапа Nissan

Старт продаж внедорожника на американском рынке намечен на конец 2021 года

Найбільш затребуваними автомобілями на американському ринку є позашляховики і пікапи. Саме на них припадає майже половина продажу всіх транспортних засобів у країні. Звісно, цю тенденцію відстежують і виробники, які прагнуть наповнити цей сегмент новими моделями.

Скласти конкуренцію найкращим у США вирішив і рамний позашляховик УАЗ Патріот. Керівництво Ульяновського автозаводу знайшло в Штатах дистриб’ютора в особі компанії Bremach. Перші екземпляри моделі вже вирушили за океан і проходять дорожні випробування. Пізніше їх відправлять на сертифікацію, а потім і в продаж, якщо все піде “за планом”.

Щоправда, зберегти власне ім’я позашляховику не вдалося. Американським клієнтам він буде доступний під назвою Bremach Taos. Так, такий доволі дивний тандем, в якому поєднується назва фірми з випуску всюдиходів і нового позашляховика Volkswagen. Однак в УАЗі до такого поєднання поставилися філософськи, оскільки впевнені, що їхнє авто зможе голосно заявити про себе, адже в ньому чудово поєднується ціна і якість. Але з цим, як відомо, є проблеми.

Читайте також:
Який вигляд має електричний УАЗ по-американськи: Bollinger майже готовий до виробництва

До слова, вартість патріота в Америці становить 26 500 доларів за позашляховик з МКПП. Комплектуватимуть автомобіль 2,7-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 150 к.с. Покупці зможуть обрати і автоматичну коробку. Крім того, як опція буде доступна пневматична підвіска і низка позашляхових аксесуарів, серед яких підйомні комплекти, тросові лебідки і багато іншого. До речі, за ті самі гроші в США можна купити пікап Nissan Frontier із двигуном на 300 к.с.