X

Вантажівки Scania отримають кабіни G20 і нові 5-циліндрові двигуни

В 2017 году компания Scania расширяет линейку грузовиков нового поколения. На очереди – запуск производства кабин G20 и новых пяти- и шестицилиндровых двигателей.

У 2016 році компанія Scania вивела на європейський ринок вантажівки нового покоління. Машини отримали безліч ноухау, в результаті модель сімейства S завоювала титул «Міжнародний вантажівка 2017 року». Компанія продовжує розширювати лінійку.

На початку червня було оголошено про початок випуску нових, флагманських двигунів V8. І ось практично одночасно з’явилася офіційна інформація про нові кабіни G20 і п’яти- та шестициліндрових турбодизель Євро 6.

Вантажівки Scania отримають кабіни G20

Нова кабіна G20 доповнює  кабіни R і S, що дебютували раніше, і відрізняється меншою висотою. Зовні вона зберегла стилістику старших братів, достатньо поглянути на горизонтальні проштамповки на боковинах і на передній частині даху, однак відрізняється висотою решітки радіатора: три поперечки замість чотирьох.

А стосовно нових п’ятициліндрових двигунів DC09, то відомо, що 9,3-літрові мотори будуть доступні в трьох варіантах потужності: 280, 320 і 360 к.с. Крім того, компанія розширює гаму 12,7-літрових агрегатів DC13. До моторів у 410, 450 і 500 к.с. додався найекономічніший агреат – з турбіною фіксованої геометрії, потужністю в 370 к.с. Саме з цим двигуном і показали Scania з новою кабіною G20 на першій офіційній фотографії.