X

Брудніше, ніж унітаз: експерти розповіли про тачскрін в салоні автомобіля

Дезинфекция салона автомобиля очень важна, ведь, несмотря, на визуальную чистоту, на поверхностях накапливаются миллионы бактерий

Пандемія коронавірусу змусила по-іншому поглянути на багато речей, які здаються цілком буденними. Наприклад, на чистоту салону автомобіля, в якому ми проводимо доволі багато часу.

Дослідження провела британська організація Compare the Market. Для достовірності експерименту вона задіяла десять автомобілів різного класу і типу. Фахівці взяли мазки з різних поверхонь, включаючи екран, сидіння, важіль коробки передач, кермо, дзеркало заднього виду, лобове скло, підлокітник, ручки та інше. Щоб результат був більш наочним, експерти порівняли мазки з поверхонь в машині з пробою, взятою з сидіння унітазу в офісній будівлі. Отриманий результат просто шокував.

Фахівці Compare the Market виявили п’ять особливо забруднених зон в авто. Найбруднішим місцем виявилися тачскіни. Взята з сенсорних екранів проба засвідчує, що вони на 371% брудніші за унітаз. На другому місці за кількістю згубних бактерій виявився селектор коробки передач, показник якого на 331% більший, ніж у фарфорового трону. На третьому місці — підрульові пелюстки.

Це свідчить про те, що не варто нехтувати регулярною хімчисткою салону, навіть якщо вам здається, що поверхні чисті. З огляду на епідеміологічну ситуацію, в салоні також потрібно проводити регулярну дезінфекцію.

Читайте також:
Новый фильтр салона уничтожит плесень и бактерии