X

Haval стане повністю електричним, але не зараз

От бензиновых моторов компания планирует отказаться к 2030 году

Haval оголосив про цілковиту відмову від бензинових та дизельних двигунів до 2030 року. Вже за вісім років китайська марка стане повністю електричною. Про це бренд-менеджер Haval Лі Сяоруй заявив під час конференції з нової енергетичної стратегії материнської Great Wall Motor у Пекіні.

Проміжним етапом до повного переходу на електромобілі визначено 2025 рік. Відповідно до плану до цього року на електромобілі та гібриди припадатиме 80% від загальних продажів Haval.

До цього рішення керівництво Great Wall підштовхнув розворот клієнтів у бік електромобілів. Наприклад, паливний Haval H6 — найпопулярніший китайський кросовер 2017-2021 років цього року вже не може похвалитися особливими успіхами на ринку. Його обігнав електричний BYD Song — 162 573 продажі з січня до липня 2022 року. Тоді як Haval H6 обрали 123 496 автомобілістів. Між ними розташувався електричний кросовер Tesla Model Y — 133 666 продажів за той же період.

Читайте також:
Haval представив свою десяту модель — позашляховик Cool Dog

Крім того, BYD планує відмовитись від ДВЗ та повністю сконцентруватися на електромобілях вже цього року. Таким чином компанія має цілих вісім років, щоб відірватися від найближчого конкурента в особі Haval.