X

Хетчбек Alfa Romeo Giulietta замінять черговим кросовером

Производство хэтчбека Alfa Romeo Giulietta завершится к концу 2020 году

Хетчбек Alfa Romeo Giulietta вийшов на ринок в 2010 році і досяг піку продажу в 2011-му. Цього року італійська марка продала 78 911 автомобілів цієї моделі. Наступні роки попит на “Джульєтту ” неухильно падав. У 2019 році на європейському ринку було продано лише 15 690 автомобілів. Низький рівень продажу і постійне зростання попиту на кросовери і позашляховики стали причиною відправки моделі у відставку. Виробництво хетчбека завершиться наприкінці цього року. Його непрямою заміною стане майбутній кросовер Tonale. У “кросоверній” лінійці марки йому відведено місце нижче Stelvio.

Читайте також:
Вінтажна Alfa Romeo стала електрокаром на 525 к.с.

За словами боса Alfa Romeo з маркетингу Фабіо Мільявакка, за динамічними характеристиками новий кросовер не поступатиметься Giulietta. Прем’єра Tonale очікується цього року, якщо не буде відкладена через пандемію. Новинка стане першим плагін-гібридом бренду. Tonale оснастять бензоелектричною силовою установкою, аналогічною тій, яку використовує майбутній Jeep Compass PHEV. Очікуваний запас ходу на електротязі – 48 км. При цьому, за словами Мільявакка, Tonale залишиться істинним Alfa Romeo.

“А стосовно продуктивності, то це буде Alfa Romeo. Кожен бренд у FCA зберігає свою ідентичність навіть за загальними елементами”, – зазначив він.

Читайте також:
Бережіться Mercedes і BMW: Alfa Romeo випустила справжнього звіра