X

Honda анонсувала лінійку «молодіжних» електромобілів

До конца 2027 года она будет состоять из семи моделей

Honda Motor представила одразу три електромобілі з нової лінійки Honda Ye: два кросовери та крос-купе з «космічним» салоном. Кросовери — Ye P7 та Ye S7 — стануть на конвеєр ще до кінця цього року. Крос-купе Ye GT — поки лише концепт. Загалом до кінця 2027 року Honda обіцяє випустити сім електромобілів на новій платформі Ye.

Усі вони будуть орієнтовані на молоде покоління фанатів споживчої електроніки та засобів комунікації. Сервісною електронікою автомобілі сімейства Honda Ye забезпечить технологічний гігант Huawei. Батареї для електромобілів поставить CATL, систему голосового керування iFlytek.

Виробництво кросоверів Ye P7 та Ye S7 налагодять у Китаї, де Honda має спільні підприємства з китайськими партнерами. СП Dongfeng Honda випускатиме модель S7, Guangqi Honda — P7. Кросовери повинні привернути увагу молодіжної аудиторії великою кількістю моніторів, високошвидкісним інтернетом та управлінням на штучному інтелекті. У стандартне оснащення обох моделей увійде комплекс систем ADAC Honda Sensing 360+.

Платформа Honda Ye — це лита конструкція з інтегрованим в неї акумуляторним блоком в корпусі з алюмінієвого сплаву. Спереду та ззаду до неї пристиковані модулі з колесами, приводом та силовою електронікою. Привід може бути заднім або повним (по одному двигуну на осі). Передня підвіска — на подвійних поперечних важелях. Ззаду — багатоважіль.

Більше інформації про перших представників нової електричної родини з’явиться під час офіційної презентації в Пекіні. Вона відбудеться у рамках майбутнього автошоу, яке відкриється 25 квітня. Туди ж Honda привезе концепт футуристичного електричного крос-купе.

Читайте також:
Новий Honda Accord вже у продажу, але не у нас