X

Honda забезпечить Aston Martin гібридними силовими установками

С 2026 года агрегаты Honda будут устанавать на «формульные» болиды команды британского бренда

Honda стане постачальником гібридних силових агрегатів для автомобілів команди Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team із сезону 2026 року. Саме цього року почнуть діяти нові правила, які дозволять Formula 1 до 2030 досягти нульового рівня викидів.

Відповідно до нових правил силові установки гібридних болідів повинні використовувати втричі більше електроенергії порівняно з нинішніми. А співвідношення потужності між ДВЗ та електромотором становитиме 50:50. Для порівняння, наразі це 20:80 на користь традиційного двигуна внутрішнього згоряння. Одномісні автомобілі повинні використовувати виключно екологічно чисте паливо.

Зміна правил стала для Honda приводом повернутися на Formula 1 як постачальника силових агрегатів. Їхньою розробкою займеться гоночний підрозділ Honda Racing Corporation (HRC). Надалі створені ним технології використовуватимуть у «масових електромобілях, таких як електрична флагманська спортивна модель».

Honda вийшла з Чемпіонату світу після того як допомогла Red Bull Racing виграти титул пілотів Формули-1 2021 року та конструторів 2022 року як технічний партнер. Наразі команда все ще лідирує в таблиці 2023 року, але співпрацювати з Honda не продовжила. Раніше цього року стало відомо, що Red Bull підписала угоду про створення нових гібридних агрегатів на 2026 рік з Ford.

Це дозволило Aston Martin зайняти порожнє місце. Британська команда цього року показала себе значно краще, ніж попереднього сезону, а співпраця з Honda — додатковий шанс на успіх.

Читайте також:
Новий Honda Accord вийде у семи паливних та плагін-гібридних модифікаціях

Як заявив генеральний директор Honda Тосіхіро Мібе, Honda й команда Aston Martin F1 «поділяють щире ставлення та рішучість до перемоги». Тому, починаючи з сезону 2026 року працюватимуть разом та прагнутимуть до чемпіонського титулу як Aston Martin Aramco Honda.