X

Honda вигнала на трек новий Civic Type R: що відомо про модель

У сімействі актуального хетчбека Honda Civic з’явиться гоночна версія з індексом Type R TCR, яка підходить для коротких та довгих перегонів. Прототип новинки, яку мають намір представити на початку 2023 року, виїхав на тести.

Розробкою цього варіанта моделі займався підрозділ Honda Performance Development (HPD) за сприяння JAS Motorsports. Заснований гоночний TCR на базі стандартного хетчбека, але відрізняється від нього зовні. Автомобіль отримав особливий обвіс, який збільшує притискну силу та стійкість. Також можна відзначити велике заднє антикрило та модернізовану гальмівну систему.

Змінився і салон моделі. У його оснащення увійшов багатоканальний дисплей водія, який відображає більше інформації в режимі реального часу, додаткове освітлення та охолодження водія. Ще в списку опцій є система швидкої заправки та антиблокувальна система гальм.

Читайте також:
Чемпіон F1 Макс Ферстаппен виставив на продаж свій Honda Civic Type R

Гоночний TCR повністю відповідає стандартам безпеки FIA та оснащений модернізованим 2,0-літровим чотирициліндровим турбодвигуном від дорожнього Civic Type R. Відомо, що вже є три команди, які готові вийти на трек саме на цьому автомобілі. Серед них HART, LA Honda World і VGRT.