X

Honda готує бюджетний електромобіль і суперкар «на батарейках»

Первый электромобиль Honda Clarity Electric поступит в продажу уже в нынешнем году.

Honda у найближчі роки представить одразу кілька серійних електромобілів. Про це заявив президент японського концерну Такахіро Хатіго в інтерв’ю британському виданню Autocar.

За словами Такахіро Хатіго, у 2016 році було створено спеціальний підрозділ із  розробки електрокарів. Перший електромобіль Хонда надійде у продаж уже цього року. Це буде седан Honda Clarity Electric із запасом ходу у 143 км.

Восени на автошоу у Франкфурті покажуть передсерійний варіант нового «глобального» електрокара, а у 2018 нова Хонда надійде у виробництво. Також наступного року з’явиться ще й бюджетний електромобіль Honda виключно для ринку Китаю.

Цілком можливо, що електричну установку може отримати і нова Honda NSX третього покоління. Цей варіант розглядається на повному серйозі. Йдеться про чотири електромотори сумарною потужністю близько 1000 к.с. Суперкар Хонда зможе розганятися до 100 км/год за 2,5 с, а до 200 км/год – за 6 с.

Особливу увагу приділять швидкості заряджання електрокара. Навіть Honda Clarity Electric можна підзарядити на 80% за 30 хвилин. Але Такахіро Хатіго стверджує, що на розробці перебуває пристрій швидкої зарядки, який за 15 хвилин зможе забезпечити 240 км пробігу.