X

Honda запатентувала спіральну вихлопну систему

Она легче и эффективнее традиционного выхлопа

У Відомстві з патентів та товарних знаків США (USPTO) виявлено заявку Honda на принципово нову вихлопну систему. Датовано її 30 березня 2023 року. Судячи з ескізів, що додаються до заявки, інженери Honda пропонують використовувати спіральні вихлопні труби.

Зокрема, ділянку вихлопної труби за глушником, яка закручується вертикально вгору перед виходом із заднього бампера. Сам глушник розташований далеко від свого традиційного центрального положення під кузовом, що дозволяє зменшити вагу автомобіля.

Розташувавши глушник далеко від зовнішніх країв шасі автомобіля, Honda хоче відмовитися від традиційних бризковиків на вихлопній трубі. Крім того, так вона стане недосяжною для бризок від задніх коліс. Що, у свою чергу, виключить розтріскування вихлопної труби при контакті з холодною водою.

Також Honda працює над зменшенням шкідливих викидів у своїх автомобілях із ДВЗ. Одним із таких рішень може стати встановлення додаткового фільтра у вихлопній системі. Паралельно компанія інвестує у електромобілі. У планах, принаймні, дві нові «батарейні» моделі.

Читайте також:
Volvo покінчила з викраденням автомобілів