X

Hyundai інвестує мільйони доларів у завод в Алабамі

Компания намерена увеличить производство кроссоверов и пикапов

Hyundai Motor інвестує 290 мільйонів доларів у свій завод в Алабамі. Більшу частину цієї суми — $190 млн — спрямують на підготовку серійного виробництва нового Santa Fe, презентація якого відбулася 10 серпня.

Завод Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) випускає кросовер з моменту відкриття у 2006 році. І нове п’яте покоління Hyundai Santa Fe не стало винятком. Він займе своє місце на конвеєрі поряд з Hyundai Tucson та Santa Cruz Sport. В розширення виробництва останніх компанія інвестує другу частину запланованої суми ($100 млн). Також HMMA виробляє електричні та бензинові версії Genesis GV70.

У Північній Америці новий Hyundai Santa Fe запропонують у двох модифікаціях. Топовою на місцевому ринку призначено версію з 2,5-літровим чотирициліндровим турбомотором віддачею 281 к.с. та 422 Нм крутного моменту. У пару йому передбачена 8-ступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням.

В якості альтернативи можна обрати більш екологічний варіант з гібридною силовою установкою на базі 1,6-літрового турбомотора. Віддача агрегату — 179 к.с. та 264 Нм.

В обох випадках у стандартній комплектації здвоєний вигнутий дисплей: панель приладів та «мультимедійка» діагоналлю 12,3 дюйма кожна. Також заявлені сенсорний блок керування клімат-контролем та бездротова зарядка для смартфона. Опціонально доступний панорамний дах із кількох секцій.

Читайте також:
Hyundai вивела на тести свій найбюджетніший кросовер (фото)

Вартість нового Hyundai Santa Fe у США поки не оголошено.