X

Hyundai може відмовитися від своєї найбільш незвичайної моделі

Спрос на автомобиль снизился почти вдвое, что заставило производителя задуматься о целесообразности его производства

Чотиридверний хетчбек Hyundai Veloster завжди був доволі дивною моделлю. Але навіть у автомобіля з такою нетривіальною зовнішністю є свої шанувальники. Саме завдяки їм машина протрималася на конвеєрі майже десять років і встигла змінити покоління. Нагадаємо, унікальна риса моделі — асиметричні пасажирські двері: праворуч одна, ліворуч дві.

В останні роки продаж Veloster зменшився, що змусило виробника застосувати фінансові стимули на окремих ринках. Однак вони не дали бажаного результату. Корейська марка задумалася про припинення випуску цього авто. Адже оновлення навряд чи істотно підніме продаж, оскільки нині на ринку найбільший попит мають кросовери і позашляховики. До того ж компанія зосередилася на випуску електромобілів.

Щоб дилери змогли розчистити свої запаси, компанія впровадила програму заохочень Final Pay. За підрахунками виробника, на внутрішньому ринку набереться трохи більше 200 одиниць моделі, більша частина з яких у потужному виконанні N з 250-сильним двигуном (275 к.с. у модифікації Performance).

Читайте також:
Hyundai створила потужного суперника Skoda Octavia RS

Незважаючи на те, що вже вжито низку заходів, які грають проти виробництва моделі, виробник все ще не ухвалив остаточного рішення. Можливо, він відмовиться тільки від базової комплектації, при цьому зберігши життя Hyundai Veloster N. Хоча, дивлячись на світову тенденцію відмови від хетчбеків, навряд чи варто чекати третього покоління.