X

Hyundai скорочує виробництво автомобілів

Недопоставка продукции может достичь 30%

Наразі практично всі світові автовиробники відчувають нестачу напівпровідників. Дефіцит зумовлений тим, що під час коронавірусного карантину багато заводів були закриті і, як результат, не змогли випустити потрібний обсяг продукції.

Деякі компанії змогли оперативно вирішити це питання і знайшли нових постачальників продукції, лише трохи підкоригувавши виробництво. Однак зробити це вдалося не всім. Наприклад, Hyundai Motor активно скорочує обсяги випуску продукції. Вона вже зупинила частину ліній на заводі в Алабамі (США), а тепер готується скоротити частину змін на підприємстві в Джорджії.

Виробництво зупиняється не на тривалий час — щонайбільше на тиждень. Однак це суттєво позначається на обсягах. За даними інсайдерів, недопоставка за підсумками 2021 року може досягти 30%. Безумовно, це позначиться на фінансовому добробуті компанії. Хоча вона і зробила низку кроків, які мають мінімізувати втрати прибутку. Серед них — підняття цін на готову продукцію.

Читайте також:
Через брак мікрочипів недовипустять 7-9 мільйонів автомобілів — дослідження

Як стверджують аналітики, нестача мікрочипів збережеться і наступного року. Це, безсумнівно, призведе до значного скорочення світового автовиробництва. І йдеться зовсім не про сотні тисяч одиниць, а про 3-5 мільйонів. Виробники мікрочипів всіляко намагаються покрити дефіцит, але навряд чи у них вийти забезпечити швидкий результат, оскільки замовлення вже є на рік вперед.