X

Hyundai відкликає понад 280 тисяч автомобілів через ризик займання

На сервис отправят кроссоверы Hyundai Palisade и Kia Telluride

Hyundai Motor оголосила про зупинення продажу Hyundai Palisade та Kia Telluride 2020-2022 модельних років у США. Власникам вже проданих кросоверів буде повідомлено про необхідність прибути на сервіс. Причина кампанії — ризик займання через скупчення сміття або вологи у друкованій платі модуля джгута тягово-зчіпного пристрою.

За даними національного управління безпеки руху на трасах (NHTSA) США, на сервіс відправлять 281 448 автомобілів: 245 030 Hyundai Palisades та 36 417 Kia Tellurides 2020-2022 років. Доки виробники шукають спосіб усунення проблеми, власникам рекомендують залишати свої автомобілі подалі від будівель.

У звіті американському регулятору Hyundai стверджує, що власники можуть продовжувати їздити на своїх Palisade, прибравши запобіжник модуля тягово-зчіпного пристрою. Детальна інструкція його видалення додається.

Офіційно Hyundai про будь-які пожежі, аварії чи травми, пов’язані з Palisade не повідомляла. Хоча вже підтверджено вісім випадків займання. Kia підтвердила шість подібних фактів, і це лише у США.

За інформацією Car and Drive, Hyundai планує повідомити дилерів та власників про відкликання 17 жовтня 2022 року. Kia повідомить дилерів про сервісну кампанію 10 жовтня, власників — 14 жовтня 2022 року.

Читайте також:
Бюджетний Kia Ray кардинально змінив імідж (фото)