X

Hyundai переходить на водень — компанія оголосила про будівництво двох нових заводів

Предприятия начнут свою работу в 2023 году

Hyundai Motors має намір стати лідером на ринку водневої мобільності. Компанія активно розвиває цей напрямок і готується інвестувати 1,1 мільярда доларів у будівництво двох нових заводів із виробництва водневих паливних елементів.

Обидва підприємства будуть розташовані в Кореї і почнуть свою роботу в другій половині 2023 року. За оцінками компанії, вони зможуть виробляти 100 000 водневих паливних елементів на рік. Наразі у корейського автовиробника вже діє один аналогічний завод, але його річний обсяг становить загалом 23 000 елементів, що вкрай мало для масштабних планів компанії.

“Незважаючи на невизначеність у сенсі COVID-19, ми вирішили зробити ці великомасштабні інвестиції, щоб стати лідером у світовій індустрії паливних елементів. Ми продовжимо і далі вкладати великі кошти в обладнання і зміцнювати наші науково-дослідні можливості. І все це для розвитку водневої промисловості і розширення екосистеми”, — сказав президент і генеральний директор Hyundai Сунг Хван Чо.

Читайте також:
В Україні презентували Toyota Mirai, яка зможе працювати на зеленому водні вітчизняного виробництва (відео)

Наразі компанія виробляє системи для легкових автомобілів, але планує освоїти нові сегменти, як-от будівельна техніка та логістичне обладнання. Hyundai вже представила водневі паливні елементи для вилкових навантажувачів і працює над створенням силових агрегатів для екскаваторів.