X

Hyundai придумала нові світлодіодні ліхтарі, які працюють ефективніше

Гибкие светодиодные модули выполняют функции основного света и стоп-сигналов

Hyundai Mobis, дочірня компанія Hyundai Motor Group, що спеціалізується на постачанні автомобільних деталей, представила нову освітлювальну технологію, що отримала назву HLED. Літера “Н” в назві означає “high performance, high definition and homogeneity”, тобто “висока продуктивність, висока роздільна здатність і однорідність”.

Технологія HLED — це гнучкий світлодіодний модуль, що поєднує функції основного світла і стоп-сигналу. Товщина робочої поверхні такого модуля — 5,5 мм, а рівень його світіння контролюється за допомогою електричних сигналів.

Серед переваг технології — невелика вага і гнучкість, що дає змогу експериментувати з дизайном. Крім того, світло стоп-сигналу в модулі розсіюється в п’яти напрямках. Це збільшує видимість автомобіля ззаду і збоку.

Технологія вже сертифікована в Європі та США. Вона встигла привернути увагу кількох виробників. Незабаром нова оптика з’явиться в серійних моделях. Hyundai Mobis планує створити нові HLED-ліхтарі для повністю електричних і автономних транспортних засобів.

Читайте також:
Hyundai создала новый бренд для технологичных электромобилей