X

Hyundai розкрив моторну гамму оновленого Santa Fe

Рестайлінговий Hyundai Santa Fe представили на початку минулого місяця. Однак під час офіційного дебюту виробник промовчав про моторну гаму оновленої моделі, заявивши, що розкриє її дещо пізніше. І ось, цей день Х настав.

На європейському ринку оновлений Hyundai Santa Fe з’явиться з гібридною силовою установкою, яка поєднує 1,6-літровий бензиновий турбодвигун і електродвигун. Сумарна віддача установки становить 230 к.с. і 350 Нм крутильного моменту. Цей варіант комплектується літій-іонною батареєю ємністю 1,49 кВт/год і поставляється як з повним, так і моноприводом. Він буде доступний на ринку вже восени цього року.

Також виробник передбачив гібридну версію з підключуваним модулем, яка поставляється з тим же 1,6-літровим турбодвигуном, але він вже доповнений електромотором потужністю 90 к.с., тобто віддача установки підвищується до 265 к. с., а от крутильний момент залишається колишнім — 350 Нм. Ця версія Santa Fe буде доступна тільки з повним приводом і батареєю на 13,8 кВт/год. На ринку вона з’явиться влітку наступного року.

Із боку дизеля буде доступна модифікація з доопрацьованим 2,2-літровим двигуном Smartstream, який легший за попередника на 19,5 кг і отримав новий розподілвал і модернізовану систему уприскування палива. В результаті двигун видаватиме до 202 к.с. потужності і 404 Нм крутильного моменту. Він підключений до нової восьмиступінчастої коробки передач з подвійним зчепленням.