X

Ілон Маск ледь не плакав перед радою директорів та інвесторами. Нема грошей!

Минулого тижня Tesla провела зустріч щодо фінансових результатів третього кварталу. Керівництво зустрілося з інвесторами, щоб обговорити останні кілька місяців і актуалізувати плани на майбутнє. Під час цієї розмови генеральний директор Ілон Маск навів кілька бентежних фактів: продажі Tesla впали, прибутки впали, а витрати зросли.

Це не є чимось унікальним чи критичним. Адже усі компанії час від часу стикаються з проблемами. Генеральний директор на таких зустрічах зазвичай заспокоює інвесторів, розповідаючи їм про свою впевненість в ситуації, план дій на майбутнє, про те, як компанія відновить розвиток та зростання. Але, Маск, схоже, застосував інший підхід. Він ледь не розплакався перед інвесторами!

Аналітик з Волл-стріт назвав цю зустріч катастрофою, з огляду на падіння прибутку Tesla та непослідовне ціноутворення. Замість того, щоб вирішити ці проблеми, Маск, очевидно, зосередився на запуску серійного виробництва та старту продажів пікапа Cybertruck, який став ще одним гучним скандалом на грані провалу. 

Інший аналітик, з Yahoo, з приводу цієї зустрічі висловився навіть категоричніше: “Боже мій, це було жахливо. Подивіться, зараз у нього багато турбот! Судові баталії, битви за опіку над своїми дітьми, але це не виправдовує те, що Маск поводиться, як Трамп у Твіттері, обурюючи SEC чи Європейський Союз. І, відверто кажучи, перетворюючись на маленьку дитину що просить про заробіток. Я маю на увазі, що він ледь не розплакався. Це показало повну відсутність лідерства. Зараз Tesla — компанія без лідерства, і це жахливо. Тому, на мою думку, це одна з причин чому їх фінансовий директор також пішов.

На перший погляд здається, що у Tesla справи йдуть чудово. Та інвестори давно хвилювалися, що інші підприємства Маска стануть на заваді управлінню автомобільною компанією. І, схоже, їхні побоювання справджуються — замість того, щоб планувати шляхи процвітання для Tesla, Маск, схоже, задовольняється скигленням у Twitter.