X

Ілон Маск вирішив зосередитися на Tesla

Планирует лично согласовывать прием на работу каждого нового сотрудника

Захоплення Ілона Маска Twitter викликало негативну реакцію акціонерів Tesla. Нещодавно група з 17 інвесторів, які володіють акціями компанії на суму близько 1,5 мільярда доларів, звернулася до ради директорів Tesla з відкритим листом.

У ньому йдеться, що Маск приділяє мало часу компанії, відволікаючись на свої інші проєкти: SpaceX, The Boring Company, Neuralink та Twitter. А Tesla потрібен генеральний директор, який «приділяє достатньо часу та уваги компанії» та «переглядає склад ради директорів, у тому числі звільняє директорів, які тісно пов’язані з генеральним директором». Вирішити цю «проблему» рада має до 25 травня.

Сам Маск вже відреагував на зауваження та обіцяв приділяти більше уваги управлінню компанією Tesla. Зокрема, 15 травня він завив, що з ним повинно узгоджуватися кожне рішення щодо прийому нових співробітників до компанії.

«Віце-президенти повинні надсилати мені список запитів на прийом до свого відділу раз на тиждень. Ніхто не зможе приєднатися до Tesla, навіть як постачальник, поки ви не отримаєте моє схвалення електронною поштою», — написав Маск в листі, розісланому співробітникам Tesla.

Читайте також:
Оновлену Tesla Model 3 показали на перших рендерах

Наскільки ефективно це вплине на роботу компанії, сказати складно. Ймовірно, більш позитивним буде ефект від призначення Лінди Яккаріно на посаду генерального директора компанії Twitter. Про що Маск оголосив 12 травня.