X

Infiniti може перейти в бюджетний сегмент

Попит на автомобілі марки Infiniti продовжує зменшуватися. Ця тенденція спостерігається на всіх ключових світових ринках. Щоб утримати свої позиції, а також зберегти фінансову стабільність японська компанія розробила спеціальний план трансформації.

Крім скорочення витрат, закриття частини виробничих ліній і ліквідації деяких моделей, керівництво Infiniti має намір відмовитися від використання задньопривідних платформ і прийняти стратегію «Nissan-plus». Суть цієї стратегії полягає в тому, щоб не розробляти власні плаформи, трансмісії та технології, а запозичувати їх у Nissan.

Читайте також:
3.0-літровий турбомотор і повний привід: Acura показала шикарного конкурента Infiniti Q50

Таким чином Infiniti вдасться заощадити значні кошти на розробці нових авто, щоправда всі наявні задньопривідні моделі “підуть на пенсію”. Звісно перехід не відбудеться одразу. Згідно з планами компанії це буде не раніше 2023 року. Приємним моментом для шанувальників марки стане значне розширення лінійки авто.

Найімовірніше, всі майбутні моделі Infiniti будуть побудовані на тій самій платформі, на якій базується Nissan Altima. Щодо абсолютно нового кросовера QX55 — він отримає версію з гібридною силовою установкою від Nissan e-Power.

Читайте також:
Новий Nissan X-Trail 2021: дизайн у стилі Juke і турбодвигун Infiniti