X

Цікава техніка АТО, новий ЛуАЗ і знаменитий Запорожець — головні новини

Новейшие модели, украинские ретро-автомобили и кое-что еще – все самое важное в нашей подборке

У Києві не так давно з’явився автомобіль “Бронежаба” Луганського прикордонного загону, який ніс службу на бойових позиціях у зоні АТО з 2014 року.

Тепер транспортний засіб перебуває на території Національного музею історії України Другої світової війни. Церемонія передання автомобіля відбулася ще 12 грудня, на День Сухопутних військ Збройних сил України.

Уявити, яким буде позашляховик ЛуАЗ 2021 року випуску, вирішив українець Роман Прядько. Незалежний дизайнер трохи пофантазував на тему зовнішності ЛуАЗ-969 з урахуванням дизайну оригінальної моделі.

В історію вітчизняного автомобілебудування день 1 березня увійшов як дата початку серійного виробництва моделі ЗАЗ-966В. Як відомо, промисловий випуск перших у країні мікролітражок — ЗАЗ-965 розпочався на Запорізькому автомобільному заводі в жовтні 1960 року. Але вже в перші місяці її конвеєрного життя конструктори почали думати про досконалішу модель. І рівно через рік після старту автопервістка, в жовтні 1961-го, на ВДНГ в Москві була представлена нова, поки ще дослідна модель ЗАЗ-966.

Європейська прем’єра Skoda Octavia A8 відбулася ще в 2019 році. Але зараз автомобіль готують до дебюту у виконанні Pro. А поки що спільне підприємство SAIC Volkswagen вирішило порадувати потенційних покупців свіжими скетчами новинки.

Італійський виробник підготував перше оновлення для спортивного кросовера Lamborghini Urus, який дебютував майже три роки тому. Прототипи новинки вже вийшли на дорожні тести, де їх вдалося спіймати на відео.