X

Ірландський гонщик Крейг Брін загинув під час тренувального заїзду у Хорватії

Авария произошла перед соревнованиями WRC Croatia Rally, в которых Брин выступал за команду WRC Hyundai

13 квітня під час тест-драйву перед змаганнями WRC Croatia Rally у Хорватії загинув ірландський гонщик Крейг Брін. Смертельна ДТП сталася на дорозі у Лоборі, неподалік Златора.

Як повідомили під час прес-конференції Хорватська асоціація авто та картингу й організатор WRC Croatia Rally, автомобіль Бріна вдарився лівою передньою частиною кузова об дерев’яний стовп. 33-річний гонщик загинув на місці. Штурман Джеймс Фултон не постраждав. Причини ДТП з’ясовуються.

Крейг Брін — син колишнього чемпіона Ірландії Рея Бріна. Він був досвідченим гонщиком, переможцем численних ралійних гонок та чемпіоном світу з ралі WRC Super 2000 у 2012 році.

Кар’єра Крейна розпочалася в Ірландії, перш ніж дебютувати у ралі 2009 року, де виграв міжнародні, британські та ірландські титули Fiesta Sporting Trophy. Тоді ж його визнали молодим ірландським водієм року.

Він приєднався до вищої категорії WRC у 2016 році разом із Citroën, посівши третє місце у Фінляндії у своєму першому сезоні в елітній категорії. Хоча він ніколи не вигравав WRC, Брін зайняв загалом дев’ять подіумів у період з 2016 по 2023 рік, а також шість других та три треті місця. Нинішнього сезону він виступав за Hyundai Motorsport.

Читайте також:
В аварії загинув знаменитий гонщик та шоумен Кен Блок