X

Дослідження: як собаки впливають на стиль водіння господарів

Четвероногие друзья способствуют снижению стресса за рулем и вынуждают владельцев водить более осознанно

Підрозділ SEAT UK провів цікаве дослідження, що дає змогу встановити зв’язок між наявністю собаки в салоні автомобіля і безпечнішою їздою. Воно засвідчило, що понад половина з числа опитаних водіїв (54%) намагаються їздити  обережніше, якщо в салоні сидить їхній улюбленець. Найвищий показник (69%) було відзначено у автомобілістів віком 18-24 років. Вони сказали, що водять максимально обережно і усвідомлено, коли з ними в автомобілі собака. Серед водіїв старших за 55 років таких виявилося 42%. Дещо відрізняються показники і територіально. У Лондоні обережніше водять автомобіль з собакою в салоні 70% автомобілістів. На північному сході країни таких 66%.

Читайте також:
Дослідження: повільні водії дедалі частіше стають винуватцями ДТП

Також 35% опитаних водіїв сказали, що почуваються спокійніше, коли їхній собака сидить в автомобілі. При цьому понад третина водіїв (власників собак) не знають про існування правил транспортування тварин. Плюс 9 із 10 водіїв не знають про те, що за їх порушення передбачено штраф. Це означає, що мільйони британців несвідомо порушують правила. П’ята частина не використовує спеціальні засоби безпеки для тварин.

“Автомобілістам слід стежити за безпекою своїх собак під час поїздок. Знайти зручні та безпечні автомобільні аксесуари для  тварин так само важливо, як і використання власного ременя безпеки”, – прокоментував результати досліджень керівник відділу післяпродажного обслуговування SEAT UK Найджел Гріггс.

Наприклад, упряжі, що дають змогу собаці сидіти на будь-якому пасажирському сидінні під час поїздки. Також виробники пропонують захисні чохли на сидіння і в багажне відділення.

Читайте також:
Собака спасла автовладелицу от непредвиденных затрат