X

Дослідження: повільні водії дедалі частіше стають винуватцями ДТП

Количество погибших или пострадавших по вине медлительных водителей постоянно растет.

За даними міністерства транспорту Великої Британії, водії, що рухаються зі швидкістю нижче встановленого обмеження, дедалі частіше стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками або постраждалими. З кожним роком постраждалих з вини повільних водіїв стає більше. Минулого року в спровокованих ними аваріях загинули дві людини, 26 дістали серйозних і 132 легких травм.

Читайте також:
Слишком медленная езда стала причиной задержания пенсионера британской полицией

“Мене нітрохи не дивує ця тривожна статистика. Занадто повільне водіння в основному егоїстичне і не зовсім розумне, і це є причиною катастрофи. Я довгий час виступав за те, що надто повільне водіння викликає розчарування в інших людей і може змусити їх зробити маневр обгону, що є найнебезпечнішим, що можна зробити на дорозі», – сказав Г’ю Бладон, один із засновників Альянсу британських водіїв.

Читайте також:
Почему езда по нашим дорогам напоминает Need For Speed

Крім того, повільні і невпевнені в собі водії часто стають причиною заторів на дорогах і викликають роздратування і лють у інших учасників дорожнього руху. Їх навіть не лякають штрафи і штрафні бали. У Великій Британії водії, що рухаються значно нижче встановленого обмеження швидкості, можуть бути оштрафовані на 100 фунтів стерлінгів (131 долар США) і три штрафних бали. У деяких країнах поруч зі звичайними знаками обмеження швидкості встановлюють знаки з мінімально допустимою швидкістю руху.