X

J.D. Power назвало автомобілі Toyota та Lexus найнадійнішими на ринку США

В тройку лидеров вошел американский бренд Buick

Американська аналітична агенція J.D. Power опублікувала результати нового дослідження автомобільного ринку США. Експерти компанії проаналізували відгуки 30 595 власників трирічних автомобілів.

Середня кількість скарг на несправності у 2023 році склала 190 на кожні 100 автомобілів, на 4 скарги більше, ніж роком раніше. Частота появи проблем у період від трьох місяців до трьох років після покупки зросла з 12 до 17%.

Найбільше нарікань на складні мультимедійні системи — 49 на 100 автомобілів. Це майже вдвічі більше, ніж проблеми з кузовом, які стоять на другому місці. Також водії незадоволені роботою систем активної безпеки. У деяких випадках вони працюють некоректно та навіть небезпечно.

Як з’ясувалося в ході дослідження, частіше подібні проблеми виникають у чистих електромобілів та гібридів, що підключаються. У середньому на кожні 100 електромобілів припадає 256 несправностей. У власників бензинових автомобілів та простих гібридів таких проблем менше.

Читайте також:
Toyota створила унікальний кабріолет на базі Crown (фото)

Найбільш надійними експерти назвали моделі брендів Toyota та Lexus. Також до першої «трійки» увійшов американський Buick. Як зазначається, на 100 автомобілів Lexus припадає 135 дефектів. У Toyota цей показник 147 на 100 одиниць, у Buick — 149 на 100 автомобілів. До покупки експерти J.D. Power рекомендували автомобілі Lincoln, Tesla, Volkswagen, Land Rover, Audi та Chrysler.