X

Найкрутіший Jaguar став невпізнаваним

Впервые за семь лет дизайнеры Jaguar поработали над внешностью купе и кабриолета F-Type.

Нинішнє покоління Jaguar F-Type вийшло сім років тому, але тільки третє оновлення позначилося на зовнішності моделі. З новою радіаторною решіткою, капотом, бамперами і вузькою світлодіодною оптикою купе і кабріолет 2021 модельного року схожі на «звичайні» Jaguar XE і XF.

Читайте також:
Jaguar пропонує по 3000 доларів власникам електромобілів Tesla

В оздобленні салонів застосовані дорожчі матеріали, аналогові прилади замінені 12.3-дюймовим дисплеєм із кількома варіантами віртуальних шкал, нова мультимедійна система Touch Pro з великим дисплеєм і функцією оновлення «повітрям».

Технічні зміни мінімальні. Базова модифікація, як і раніше, комплектується 2.0-літровою “турбочетвіркою” (300 к.с., 400 Нм), 8-ступінчастим “автоматом” і заднім приводом. Jaguar F-Type із компресорним мотором V6 3.0 (380 к.с., 460 Нм) в Європі більше не доступний. Його місце зайняв дефорсований мотор V8 5.0 з механічним нагнітачем – 450 к.с. і 580 Нм крутильного моменту. Купе і кабріолет із “вісімкою” можна замовити як із заднім, так і з повним приводом. Коробка та сама – 8-ступінчастий «автомат». Незалежно від приводу час розгону з місця до 100 км/год становить 4.6 секунди, максимальна швидкість – 285 км/год.

Для Jaguar F-Type R віддачу “вісімки” збільшили з 550 к.с. і 680 Нм до 575 к.с. і 700 нм. Із місця до 100 км/год «повнопривідник» з переналаштованим 8-ступінчастим «автоматом» розганяється за 3.7 секунди, максимальна швидкість обмежена на 300 км/год.

До стандартного оснащення входить функція Quiet Start, що приглушає звук мотора під час запуску. Відключити «тихий режим» можна натисканням окремої кнопки.

Читайте також:
У київському дворі нерозмитнений Ягуар розбирають на сувеніри

У Європі ціни на Jaguar F-Type 2021 стартують від 64 тисяч євро. Замовлення вже приймають.