X

Jaguar I-Pace похвалився збільшеним запасом ходу

Запас хода электрического кроссовера Jaguar I-Pace увеличили без вмешательства в технику.

Компанія Jaguar випустила безкоштовне оновлення програмного забезпечення для I-Pace, яке дасть змогу збільшити запас ходу електричного кросовера приблизно на 19 км залежно від стилю і умов їзди. Пакет оновлень розроблено з урахуванням досвіду експлуатації реальних власників і технічних ноу-хау моносерії для перегонів I-Pace eTrophy.

Читайте також:
Неоднозначная победа: Jaguar I-Pace стал Автомобилем года в Европе

«Jaguar I-Pace eTrophy надав нам величезний обсяг даних, отриманих в результаті змагань на трасі, тепер їх застосовують до автомобілів клієнтів, щоб підвищити їхній досвід керування», – сказав головний інженер проекту I-Pace Стівен Боултер.

Налаштування вмикають оптимізацію керування акумулятором, системи охолодження двигуна і повного приводу. Доопрацьований софт дає змогу трохи більше розряджати акумулятор без втрати ефективності, частіше закривати жалюзі радіаторів для поліпшення аеродинамічних характеристик кросовера, а також ефективніше використовувати рекуперацію і розподіляти тягу між передньою і задньою осями.

Встановити оновлення програмного забезпечення можна безкоштовно у офіційних дилерів марки. Всі наступні оновлення приходитимуть “повітрям”, оскільки в ролі бонусу в пакет входить активація цієї функції.

Читайте також:
Кто быстрее зарядится: Audi e-tron, Mercedes EQC или Jaguar I-PACE

Очікується, що надалі у I-Pace з’явиться потужна версія, створена з урахуванням досвіду перегонів eTrophy. Такий кросовер зможе запропонувати більший запас ходу і місткішу батарею.