X

Jaguar Land Rover інвестує понад мільярд євро у виробництво електромобілів

Jaguar Land Rover вложит в переоснащение завода Castle Bromwich под выпуск электромобилей 1 миллиард фунтов стерлингов

Електрифікація захопила практично всіх автовиробників. Вони інвестують величезні суми у виробництво електрокарів, тим самим намагаючись вивести бренд на новий рівень і залучити нових споживачів, а також збільшити прибутковість.

Тим самим шляхом пішла і компанія Jaguar Land Rover, яка вклала в переоснащення заводу Castle Bromwich в Соліхалле (Велика Британія) 1 мільярд фунтів стерлінгів. Тепер підприємство стане спеціалізованим центром компанії з випуску електромобілів. За два роки на ньому запустять виробництво трьох нових моделей з електроприводом – XJ, J-Pace і Road Rover.

Читайте також:
Jaguar Land Rover навчив сидіння імітувати ходьбу

Першим на конвеєр стане розкішний седан Jaguar XJ, дебют якого відбудеться цього року, а в 2021 році до нього приєднаються кросовери Jaguar J-pace і Road Rover. Незважаючи на те, що виробник позиціонує майбутні кросовери, як флагмани марки, вони не отримають визначних позашляхових якостей. Акцент буде зроблено саме на електричній силовій установці. На думку виробників, моделі орієнтовані на використання в міських умовах, тому екологічність є більш важливою складовою.

Усі три нові моделі засновані на платформі MLA, яка може бути налаштована з трьома різними типами трансмісії: повністю електричною, гібридною, бензиновою або дизельною. У компанії мають намір зробити наголос не на чистих електрокарах, а на гібридних бензиново-електричних силових установках.

Крім того, Jaguar продовжує політику зменшення витрат і планує припинити виробництво кількох моделей, продаж яких значно зменшився за останній час. Під удар потрапили седани XF і XE, а також спорткар F-Type.