X

Jaguar XK140 1955 року продають за ціною нового суперкара (фото)

Старый ржавый автомобиль планируют продать за 445 тысяч долларов

У Великобританії продають єдиний у своєму роді Jaguar XK 140 SE 1955 року в кузові від Джованні Мікелотті, найвідомішого автомобільного дизайнера свого часу. Новий власник в унікальнії «дводверки» з’явиться 12 червня під час аукціону, який пройде в рамках заходу RM Sotheby’s Cliveden House.

Джованні Мікелотті працював з багатьма відомими дизайнерськими будинками, включаючи Allemano, Bertone, Ghia та Vignale, одночасно створюючи культові автомобілі Alfa Romeo, Ferrari, Lacia та Maserati. Також італієць співпрацював із британськими автомобільними брендами. Зокрема, з Triumph та Leyland. Але є в його портфоліо один особливий автомобіль — Jaguar XK140. Вважається, що Мікелотті створив кузов лише для трьох XK140. Один із них продадуть на аукціоні Sotheby’s.

За іржаву, але унікальну «дводверку» планують виручити від 380 до 445 тисяч доларів. За такі гроші можна придбати новий McLaren 750S.

Цікаво, що кузов у виставленого на продаж Jaguar XK140 не оригінальний. 1957 року купе постраждала у ДТП у Франції. За деякими даними, в тій аварії постраждали кузов і двигун автомобіля. Після цього власник вирішив встановити новий кузов руки Джованні Мікелотті. У ньому дизайнер втілив усі свої ідеї, віддавши ті форми, що збереглися до цього дня.

Алюмінієвий кузов цього Jaguar XK140 виконаний у стилі фастбек-купе. Також дизайнер повністю перемалював салон «дводверки», запозичивши частину елементів у Lacia.

Майже за 70 років у Jaguar XK140 SE змінив багато власників. У 1979 році автомобіль придбав автоколекція і президент Клубу водіїв Jaguar у Франції Роланд Урбан. 1999-го купе перекочувало до Бельгії. Але у 2016 році власник помер, не встигнувши завершити реставрацію. Через два роки автомобіль придбав Jaguar Classic, власний відділ спадщини марки. У тому ж році він з’явився на Фестивалі швидкості у Гудвуді в рамках показу Cartier Style et Luxe.

Але повернути Jaguar XK140 SE первісний вигляд так і не вдалося. На кузові унікальної дводверки місцями видно плями іржі. Але салон у досить непоганому стані. Під капотом у фастбек-купе 3,4-літрова рядна «шістка» потужністю 210 к.с. Максимальна швидкість — понад 200 км/год.

Читайте також:
В Італії заборонили продажі відродженого Fiat Topolino

До автомобіля додається сертифікат, виданий Jaguqr Daimler Heritage Trust, що підтверджує, що це єдиний у своєму роді Jaguar XK140 SE. Залишається сподіваються, що новий власник матиме бажання відновити його, щоб привезти до Вілла д’Есте або Пеббл-Біч.