X

Jaguar заявив про відмову від випуску бензинових та дизельних авто

Британський виробник Jaguar з червня цього року має намір припинити випуск більшості моделей, оснащених бензиновими та дизельними двигунами. Таким чином компанія звільняє місце для нових електрокарів, випуск яких розпочнеться у 2026 році.

Про це повідомив керівник американського представництва Jaguar Land Rover Джо Еберхарт виданню Road and Track. За його словами, автомобілі з ДВС різко не зникнуть з дилерських центрів, оскільки буде зроблено певний запас на складах. При цьому збірочні лінії, що звільнилися, будуть модернізовані під виробництво електромобілів.

Протягом наступних трьох років Jaguar має намір представити три абсолютно нові електромобілі. Вони будуть базуватися на сучасній платформі JEA. Першою моделлю нової лінійки стане чотиримісний седан GT із запасом ходу до 700 км, вартість якого становитиме близько 100 000 доларів. Його презентують цього року, а на ринок він вийде 2025-го. Другий електромобіль з’явиться наприкінці 2025 року, а третій – 2026-го.

Читайте також:
Jaguar C-X75 з фільму про Джеймса Бонда отримав допуск до доріг загального користування

«Більшість нашої продукції припиняє виробництво в червні, але вона продаватиметься довше. У нас буде графік виробництва, який дозволить мати безперервні постачання автомобілів доти, доки не з’являться нові. Ми намагаємося розрахувати час так, щоб ми мали достатньо обсягів, щоб довести до запуску нового продукту», — сказав Еберхарт.