X

Jeep Gladiator від Hennessey показав свої 1000 к.с. у пустелі

Ателье Hennessey вывело тысячесильный пикап MAXIMUS на тесты в пустыню

Американське тюнінг-ательє Hennessey представило доопрацьований пікап Jeep Gladiator, який отримав назву MAXIMUS, ще в травні минулого року. Тираж спецверсії обмежили 24 екземплярами. Випустивши четвертий за рахунком пікап, тюнери відправили його в пустелю, щоб показати, як він впорається з піщаними дюнами.

Відео вийшло досить захоплюючим і не відпускає аж до останньої секунди. Складається враження, що пікап не підвладний законам фізики і може парити над дюнами. Такі можливості MAXIMUS зумовлені тим, що Hennessey суттєво переробив його силову установку. Зокрема він отримав 6,2-літровий двигун Hellcat V8 із наддувом потужністю 1000 к.с. і 1650 Нм крутильного моменту. Мотор працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу.

Також пікап отримав адаптивну підвіску, яка дала змогу збільшити дорожній просвіт до 150 мм, і фірмові 20-дюймові колеса, взуті в шини BFG KD для бездоріжжя. Торкнулися тюнери і вихлопної системи, яка тепер виконана з нержавійки. Вартість пікапа MAXIMUS становить 225 тисяч доларів. Його поставляють з повною 3-річною гарантією, і він доступний до замовлення в ательє Hennessey або у офіційних дилерів Jeep.