X

Jeep показав новинку – повнопривідний Avenger (фото)

Європейська лінійка кросовера Jeep Avenger незабаром поповниться повнопривідною версією. Її концепт показали у рамках Паризького автосалону 2022 року, а тепер виробник опублікував тизер серійної версії та назвав дату виходу на ринок.

Як повідомили у пресслужбі компанії, на ринок Європи новинка із приставкою 4XE у назві вийде наприкінці 2024 року. Вона отримає досить нестандартну силову установку. Відомо, що Jeep Avenger 4XE оснастять гібридною системою на основі 1,2-літрового чотирициліндрового бензинового турбодвигуна потужністю 134 к.с. Він працюватиме в парі з двома електромоторами на 28 к.с., один із яких встановлять на передній, а другий на задній осі.

Бензиновий двигун надає руху передні колеса через шестиступінчасту коробку передач з подвійним зчепленням. Хоча це не PHEV та електромотори відносно невеликі, Jeep стверджує, що Avenger 4xe здатний рухатися на повній електричній потужності на низьких швидкостях.

Читайте також:
Новий Jeep Wagoneer S похвалився чотирма екранами (фото)

Що стосується зовнішності, то серійний варіант Avenger 4xe точно повторює концепт. Від стандартної моделі він відрізняється більш агресивним переднім бампером, зеленими та матовими акцентами на капоті, збільшеним дорожнім просвітом та масивними шинами.