X

З 1 червня рух вантажівок від +28C і вище заборонено

С 1 июня движение грузовиков полной массой свыше 24 тонн с нагрузкой на ось 7 т и больше при температуре воздуха 28С и выше запрещено всеми украинскими автомобильными дорогами государственного значения.

Заборона на рух вантажівок за температури повітря 28 с і вище діятиме протягом всього літнього періоду в денний час доби – з 10: 00 до 22: 00.

Такі заходи необхідні для гарантування безпеки як водіїв, так і збереження українських автошляхів. Тому що саме висока температура і велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Загальний обсяг збитків, якого завдають недобросовісні перевізники, щорічно сягає близько 2,5-3 млрд грн.

Для інформування водіїв вантажного транспорту про обмеження руху на автошляхах встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні панно. Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів уздовж доріг підготовлено понад 800 майданчиків.

Крім цього, Комітет звертає увагу перевізників щодо дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів і нагадує, що 21 жовтня 2015 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №869, яка забороняє рух автомобільними дорогами загального користування державного значення вантажівок загальною вагою понад 40 тонн, а на дорогах місцевого значення – вантажівкам із навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т.

Ловити за перевантаження автомобілів в Україні пропонують дистанційно

 Фури перекрили трасу Київ-Одеса 

Тепер, для контролю за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів на українських автошляхах працюють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та Національної поліції із залученням 33 пунктів габаритно-вагового контролю.

Якщо під час зважування вантажівок виявляють порушення, то на водія накладається штраф у розмірі 40 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1 мінімум становить 680 грн), а на перевізника – 100 неоподатковуваних мінімумів доходів підприємців (1 мінімум становить 1700 грн).