X

Як світ допомагає нам вистояти: США передають Україні 80 генераторів

Также оборудование для Украины собирают в Европе и Южной Корее

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передасть Україні 80 генераторів для забезпечення енергопостачання об’єктів критичної інфраструктури та будинків українців.

«У той час, як Росія намагається відключити світло, USAID Ukraine надає 80 генераторів, щоб підтримувати електропостачання. Ця допомога — лише частина відповіді США на жорстокі та постійні атаки Росії на критичну інфраструктуру України, тоді як ми продовжуємо стояти з Україною», — написала посол США в Україні Бріджіт Брінк у Twitter.

Також 20 генераторів потужністю 450-500 кВт та п’ять міні-екскаваторів DOOSAN DX17 нам надасть Республіка Корея. Чартерний авіарейс із Сеулу з таким необхідним для України вантажем заплановано на 12 грудня.

Збирати генератори для України почала і Європа. Як повідомлялося раніше, перші 100 одиниць уже відправлено із Франції. Протягом двох тижнів партію гуманітарної допомоги із 100 електрогенераторів, 15 масляних обігрівачів, 20 мобільних акумуляторних блоків та 38 житлово-санітарних контейнерів доставлять із Німеччини.

Читайте також:
Ажіотаж на генератори різко збільшив попит на бензин

Сотні одиниць обладнання для забезпечення теплом та світлом мешканців Києва та Миколаєва зібрала Прага. Як написав у Twitter мер Праги Зденек Гржиб, столиця Чеської Республіки зібрала 626 обігрівачів (400 для Києва, 226 для Миколаєва) та 18 генераторів (10 для Києва, 8 для Миколаєва). Також наші чеські друзі передали медичне обладнання для Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я України на суму 903,2 тис. євро.