X

Як обслуговувати кондиціонер в автомобілі і чому це важливо

Системами кондиціонування укомплектовані практично всі сучасні моделі авто. Влітку вони забезпечують комфортну температуру в салоні, а взимку осушують повітря і запобігають запотіванню лобового скла. Щоб система працювала без збоїв, її необхідно перевіряти й обслуговувати не рідше одного разу на рік, переважно напередодні настання літньої спеки. Несправності, нестача холодоагенту в системі кондиціонування, а також засмічення салонного фільтра впливають на зниження якості охолодження повітря і появу неприємного запаху в салоні.

Професійне обслуговування системи кондиціонування включає:

  • випробування на герметичність,
  • спорожнення і заправка системи оптимальною кількістю холодоагенту.

Обладнання, що використовується для цієї операції, дозволяє відновити та повторно використовувати до 99% охолоджуючого агента. Це робить обслуговування кондиціонерів екологічно чистим і в довгостроковій перспективі економить ресурси.

 

Заміну салонного фільтра необхідно проводити кожні 15 000 км або раз на рік

Заміна салонного фільтра – обов’язкова процедура під час сервісного обслуговування системи кондиціонування. Експерти Bosch рекомендують міняти салонний фільтр раз на рік, або кожні 15 000 км. Фільтри Bosch надійно очищають повітря, що надходить в салон, від пилку та дрібного пилу, захищають систему кондиціонування, покращують видимість і зменшуючи кількість відкладень. Крім звичайних фільтрів, Bosch пропонує фільтри з активованим вугіллям. Вони затримують шкідливі гази, тим самим зменшують концентрацію шкідливих речовин у салоні. Спеціально для алергіків компанія Bosch розробила особливо ефективний тип фільтра FILTER +. Він відокремлює до 99% всіх частинок діаметром до 2,5 мкм. Завдяки антиалергенному шару фільтр нейтралізує алергени та бактерії ще до того, як вони потрапляють у салон. Таким чином, FILTER + значно підвищує рівень безпеки на дорозі. Адже під час чхання, що виникає через дрібний пил, водій хоч і на дуже короткий час, але закриває очі, що підвищує ризик аварійних ситуацій.

 

Системи кондиціонування повітря – важлива частина терморегуляції електромобілів

Для гібридних авто або електромобілів справна система кондиціонування особливо важлива. Адже крім забезпечення комфортної температури в салоні, вона відіграє важливу роль у процесі терморегуляції – охолоджує батареї і підтримує оптимальний робочий температурний режим. У процесі зарядки або в разі швидкої зарядки система кондиціонування повітря охолоджує батареї, які інакше б перегрівалися. Таким чином, системи кондиціонування повітря не тільки продовжують термін служби акумулятора, але й роблять процес зарядки ефективнішим.