X

Як перевезти свій автомобіль на поїзді в Україні і скільки це коштує

Вагоны-автовозы курсируют в семи направлениях Украины

Укрзалізниця надає широкий спектр послуг, зокрема можливе перевезення автомобілів у спеціальних вагонах-автовозах. Ця послуга підійде автомобілістам, яким необхідно доставити машину в інше місто. Наприклад, ви продали авто і не хочете його переганяти своїм ходом. Або зібралися у відпустку і маєте намір взяти машину з собою, щоб бути мобільним, але не готові долати сотні кілометрів до місця призначення за кермом.

На сьогодні в Україні вагони-автовози курсують у семи напрямках за певним графіком. Тобто перевезти машину можна не щодня. До того ж вивантаження можливе тільки в кінцевому пункті призначення. Забрати авто на шляху прямування поїзда не вийде, і це потрібно враховувати, плануючи замовлення послуги. В один такий автомобілевоз поміщається від 4 до 8 машин  залежно від габаритів. Вартість перевезення залежить від ваги ТЗ і дальності поїздки.

Крім вартості безпосередньо перевезення машини, потрібно оплатити низку інших послуг. Серед них оформлення, бронювання місця, завантаження у вагон, вивантаження і маркування. Також доведеться доплатити за зберігання машини. Доба простою обійдеться в 100 грн. Загалом самостійна поїздка обійдеться приблизно на 30% дешевше. Однак якщо врахувати амортизацію, то цей розбіг у вартості не здається таким значущим.

Читайте також:
Неймовірне перевезення 67-метрової лопаті підірвало мережу (фото)

В Україні автомобілевози курсують у складі таких потягів:

  • № 7/8 Харків – Одеса;
  • № 11/12 Одеса – Львів;
  • № 15/16 Харків – Рахів (до Львова);
  • № 17/18 Харків – Ужгород (до Львова);
  • № 41/42 Дніпро – Трускавець (до Львова);
  • № №49 / 50 Київ – Трускавець (до Львова);
  • № 53/54 Дніпро – Одеса.